Leje af ølkrus og ølglas på fod. Tænk på naturen

Her kan du leje de fede ølkrus med hank, samt ølkrus på fod til festen. Med de helt nye afgifter på engangs service, kan det ikke svare sig at købe billige plastkrus mere. Nu kan det faktisk betale sig at tænke lidt på naturen, ved at genbruge servicen.

Nye afgifter på poser og engangsservice

Her i Danmark betaler vi afgifter på poser og engangsservice, hvilket vi har gjort siden 90'erne.

 

Afgiften skal medvirke til at nedbringe affaldsmængderne og skabe incitament til at bruge mindre emballage.

Afgift på engangsservice

Afgiftspligten omfatter engangsservice uanset fremstillings materiale, dvs. knive, gafler, skeer, tallerkener og krus mv. af plast og pap m.m.

 

Engangsservice er afgiftspligtigt både til privat brug og til erhvervsmæssigt brug, også selv om varen udelukkende er af en type og art, der kun bruges erhvervsmæssigt.

Hvor meget er afgiften steget..?

Engangsservice: er steget fra 19,20 kr. i 2019 til 57,60 kr. i 2020 i afgift pr. kilo.

Ølkrus-Med-Hank-50-cl

Ølkrus med hank

Skal du holde oktoberfest, eller skal der bare hældes en masse fadøl indenbors, så anbefaler vi altid at i vælger vores fine ølkrus med hank.

Dette ølkrus indeholder 56 cl.

Vores erfaring siger at 1 liters ølkrus ikke egner sig til fest.

Da øllet let går hen og bliver lunken og doven.

LEJE 3.00 KR. PR. STK.
Ølkrus-Med-Hank-25-cl

Ølkrus med hank

Dette mindre elegante ølkrus med hank passer til enhver festlig lejlighed. Ved at vælge glas frem for plast, skåner du miljøet.

Dette ølkrus indeholder 25 cl.

Vores erfaring siger at 1 liters ølkrus ikke egner sig til fester i danmark.

Da øllet går hen og bliver lunken og doven.

LEJE 2.50 KR. PR. STK.
Ølglas-på-Fod

Ølglas på fod

Glassets udformning er skabt til at fremhæve aromaer og dermed give den bedste smagsoplevelse af øllet. Ølglasset på fod fra Centrum Serviceudlejning, kendetegnes ved en diskret, men karakteristisk elegant kraftige stilk.

TIP: I Danmark skænkes fadøl ved at glasset hældes ca. 45°, ølstrålen rammer glassets side, således at øllet render ned over glassets side.

LEJE 2.50 KR. PR. STK.
Ølglas

Pilsnerglas 

Et pilsnerglas er højt og slankt, og til tider med en lille stilk. Det er et glas, hvor man rigtig kan nyde den gyldne væske og den perlende kondens ned ad siden på glasset. Glasset egner sig til øl med læskende og tørstslukkende egenskaber.

TIP: Lad endelig din øl skumme i toppen, når du hælder den op. Skumkronen virker som et låg, der holder din øl perlende og frisk.

LEJE 2.00 KR. PR. STK.

Hvorfor skal øl drikkes af glas?

ølglas-på-fod

Øl bør drikkes af et passende glas af flere grunde.

Som du måske er klar over så er en smagsoplevelse, et produkt af samspillet mellem flere sanser.

 

De primære sanser er selvfølgelig smags- og lugtesansen. Men også synet påvirker oplevelsen og sammen med hørelsen vil de to sanser være med il at sætte stemningen og forventningerne når øllet åbnes og skænkes.

Lugtesansen hænger uløseligt sammen med smagssansen og drikker du en øl af fx flaske eller dåse vil en stor del af smagsoplevelsen gå tabt.

Det perfekte Ølglas på fod eller et Snifterglas

Et snifterglas fås i mange varianter og størrelser og betragtes ofte som et rigtigt feinschmecker-glas. 

 

Nogle står på en lille fod – andre har en decideret stilk. 

 

Ligesom et cognacglas er de bredest på midten og snævrer ind i toppen. Denne form tillader, at skummet og aromaerne indfanges i glasset, så man rigtigt kan stikke næsten i glasset og ”snifte”

Glasset skal ikke fyldes til kanten, for der skal være plads til at slynge væsken rundt, så aromaerne frigøres og kulsyren slås ud. På den måde kommer smagsløgene rigtigt i kontakt med øllet. Glasset kan med fordel opvarmes i hånden, hvis øllet er for koldt.

Det er et eftertragtet glas, hvis man ønsker at dvæle ved oplevelsen, når man smage på dråberne – fx med en kraftig IPA eller en god, stærk mørk ale.

6051.jpg