Oktoberfest, Lederhosen og bayrisk ølfest

Oktoberfesten er den største ølfestival i hele verden. Den store tyske folkefest, som første gang så dagens lys i året 1810 på Theresienwiese i München , besøges nu årligt af flere end 6 millioner mennesker.

 

Festen opstod, da brylluppet mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese skulle fejres den 12. oktober 1810. Brylluppet medførte blandt andet et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur den 17. oktober 1810, og til glæde for byens befolkning blev det besluttet, at et sådant hestevæddeløb skulle finde sted hvert år på samme tid og dermed var traditionen til Oktoberfest grundlagt.

 

De første år fik Oktoberfest overvejende en sportslig karakter, da kronprins Ludwig interesserede sig meget for det antikke Grækenland og derfor valgte at holde en fest i stil med de antikke olympiske lege.

 

Allerede tilbage i slutningen af det 19. århundrede udviklede festen sig til den nu verdenskendte Oktoberfest. Dens tidsmæssige varighed blev forlænget, og den skulle nu allerede begynde i september. Oktoberfesten i München bliver – år efter år – i større og større tal besøgt af udlændinge, hovedsageligt fra Italien, USA, Japan og Australien.

 

Mange folkefester er opstået verden over med udgangspunkt i Oktoberfesten – de vel nok største efterligninger finder man i Canada med cirka 700.000 årlige besøgende og i Brasilien med cirka 600.000 årlige besøgende.

festtelt
Lounge telt

​Festartikler og tyroler musik

Der blev for flere år siden, mere og mere populært at afholde Oktoberfest, til private arrangementer i Danmark. Med Centrum’s store udvalg af festartikler til Oktoberfesten, behøves du ikke længere rejse til verdens største ølfestival 2018. Nej som du kan se, er det nu muligt for danske ølentusiaster og feststemte mennesker, at holde Bayrisk ølfest i haven i ægte lederhosen, hvor i samtidig kan nyde, god tysk iskold fadøl fra hane, importeret af danske bryggerier. Læs mere her.

 

Oktoberfest 2018

Hvem kan synge som de millioner besøgende ved Oktoberfesten i München. Efter 10-12 fadøl er det ikke kun en tysker den lokale Bayriske folkemusik. Det kan vist alle klare derefter.