Ølfustager | Danmarks billigste fustager

Teknisk forklaring om Fustager


Sådan virker en fustage med fadøl

Øllet i fustagerne er fuldstændig færdigt når det fyldes ned i fustagerne. Det vil sige at den mængde kulsyre der skal være i øllet allerede er tilføjet på forhånd i fustagen. Der er altså nøjagtigt det samme i fustagen, som der er i flasker og dåser.

CO2 fra kulsyreflasken blandes altså ikke ind i øllet, men bruges udelukkende til at skubbe øllet ud af fustagen.

 

Kulsyren presser ned på øllets overflade inde i fustagen. Herved presses øllet op igennem det lange tynde rør, som går fra toppen og næsten ned til bunden af fustagen.

Faktisk kunne man bruge mange andre gasser end kulsyre, f.eks. bare komprimeret luft, til at presse øllet ud med.
 

Der findes fadølsanlæg med indbyggede trykluftskompresorer, hvilket betyder at man kan undvære kulsyreflasken.

 

Hvorfor bruger man kulsyre og ikke bare trykluft?
 

  1. Af hygiejniske grunde. Kulsyren er steril, hvorimod trykluft fra en indbygget kompresor i fadølsanlægget suger luft fra selve lokalet hvor festen afholdes. Det betyder at holdbarheden på øllet nedsættes væsentligt. Øllet bør derfor drikkes straks efter tilkobling.

  2. Ved brug af kulsyre ved rette tryk, sikrer man øllets oprindelige kulsyreindhold. Det vil sige at det bliver hverken fladt eller får for meget kulsyre. Vores anlæg er indstillet til brug ved alm. stuetemperatur.

Grunden til at en fadøl har en anden smagsoplevelse end en flaske eller dåse er, at den bliver skænket fra en fadølshane. Dette giver mere skum, frigiver kulsyre, så fadøllen får en blødere smag. Desuden spiller den konstante temperatur også en stor rolle. En fadøl er altid ca. 7-8°C.

Se vores super skarpe priser på fadøl lige her. Centrum - Måske landets billigste leverandør af fadøl. Ved større arrangementer på 200 personer eller mere laver vi et godt tilbud til jer.

Klik her for at se vores skarpe priser. Kontaktr os i dag for mere info.

Fadølsservice fra Centrum Serviceudlejning