Undgå kondens i teltet inden festen

Er du i tvivl om, hvordan du undgår kondens i dit telt? Hvis ja, så læs her og få lidt gode råd.

Der er 3 væsentlige kilder til fugt i telte

  • Personerne i teltet danner fugt.

  • Udstyr så som gasovne, varm buffet og lignende danner fugt.

  • Største sønder er høj luftfugtighed og underlag som danner fugt i teltet.

Her er årsagen til kondens i festteltet

Hvis du vil undgå kondens i dit telt, skal du være opmærksom på flere forskellige ting. Der er forskellige kilder, som er årsag til kondens.

Kondens opstår, når der bliver overskydende varmt fugtigt luft, som ikke kommer ud. Denne varme luft kan blandt andet komme fra personer eller udstyr som afgiver fugtig varme. Men det er altid værst om morgenen, hvis teltet har været lukket hele natten.

Den varme fugtige luft fylder teltet, mens der udenfor ofte er koldere. Således dannes kondens, og du risikerer, at både du og alt hvad der er placeret i teltet bliver vådt. Når det er aller værst virker det næsten som om at det regner ned fra teltdugen.

Husk også, at vi alle afgiver væske, når vi ånder og sover. Det bidrager også til kondens i teltet. En gasovn afgiver også fugt. Samt underlaget som teltet er placeret på, spiller også en stor rolle. 

Kondens er ikke et tegn på dårlig kvalitet, faktisk er det mere et tegn på tæthed. Derfor skal du ikke være bekymret for at festteltet er utæt, hvis det drypper ned fra tagdugen om morgenen. 

Vådt-telt.jpg

Telefontider:

Mandag til Fredag: 08:00 til 17:00

Telefon: 75 62 24 80

Mail: info@cese.dk

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
TrustPilot-ICON-png.png

Åbningstider butik

Mandag: 08:00 til 17:00

Onsdag: 08:00 til 14:00

Fredag: 08:00 til 17:00